bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçam' da 25 Hafız İçin İcazet Merasimi Düzenlendi

ALAÇAM

Alaçam Müftülüğü Merkez Fatih Yatılı Erkek Kur’an Kursu' nda eğitimini tamamlayarak hafız olan 25 öğrenci için Şadibey Camii'nde icazet merasimi düzenlendi. 

Alaçam Müftülüğü Merkez Fatih Yatılı Erkek Kur’an Kursu' nda eğitimini tamamlayarak hafız olan 25 öğrenci için Şadibey Camii'nde icazet merasimi düzenlendi. 

İlçe Müftüsü Orhan Bal'ın konuşmasıyla başlayan programda, Din Görevlileri Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Türkiye birincisi Bülent Bahar ve Dünya Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması birincisi Mustafa Özcan Güneşdoğdu, Kur'an tilaveti gerçekleştirdi. Açılış ve protokol konuşmalarının ardından İl Müftümüz Seyfullah Çakır konuşmasında hafızlık eğitiminin önemini vurgulayarak; "Peygamber Efendimiz (s.a.s.); ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir.’ buyurmaktadır. Şüphesiz ki Kur’an’ın korunmasında en büyük vasıta hafızlarımızdır. Bir hafız dünyaya bedeldir, Kur’an-ı Kerim ezberlemek anlamını öğrenmek, hükmü ile amil olmak ve öğrendiklerimizi tebliğ etmek en önemli görevlerimiz arasındadır" ifadelerine yer verdi. Ayrıca İl Müftümüz, hafızlara çeşitli tavsiyelerde bulunarak başta hafızlarımız olmak üzere onların anne babalarına, hocalarına, müftülüklerimize, destek ve katkı sağlayan herkese, bu imkanı sağlayan Başkanlığımıza ve Devlet Büyüklerimize teşekkür ederek konuşmasını sona erdirdi.

Programa Alaçam Kaymakamı Fatih Kayabaşı, Yakakent Kaymakamı Abdüssamet Kılıç, Yakakent Belediye Başkanı Şerafettin Aydoğdu, Alaçam Belediye Başkanı Ramazan Özdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İcazet Merasimi, protokol üyelerinin hafızlara belge ve ödül takdiminin ardından dualarla son buldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.