BOLU (AA) - Samsun Doğa Koruma ve Milli Parklar Yetiştirme Sahası'nda yetiştirilen bin sülün, Bolu'nun Göynük ilçesinde doğaya salındı.
Göynük Himmetoğlu köyü Çatak bölgesinde düzenlenen sülün salım törenine, Bolu Valisi Aydın Baruş, Göynük Kaymakamı Efecan Şahin, Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan ve Bolu Doğal Koruma ve Milli Parklar Müdürü Kemal Can katıldı.
Törende, katılımcılar ile Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından yavru sülünler doğaya bırakıldı.
Vali Baruş, burada yaptığı konuşmada, bin sülün yavrusunu doğaya en iyi uyum sağlayacakları ortama bıraktıklarını söyledi.
Bolu'nun, her köşesiyle cennet misali özellikler taşıdığını vurgulayan Baruş, "İlimizin her tarafı yaban hayatı bakımından da canlı. Ama tabii ki bu canlılığı gerektiği gibi korumak ve bazen de insanların yaban hayatına verdiği zararı da telafi etmek gerekiyor. Buraya bıraktığımız sülün yavruları doğaya canlılık katacaklar." şeklinde konuştu.
Vali Baruş, doğada rüzgarın yanı sıra hayvanların, kuşların sesini duymaktan çok mutlu olduklarını belirterek, "Vatandaşlarımızdan ricam doğal hayatı en iyi şekilde koruyalım. Çalışmalarımız devam edecek. Birkaç gün sonra da bir miktar keklik yavrusunu doğaya bırakacağız. Kendi doğal yaşam alanlarında çoğalacaklar ve doğamızı çok daha renkli kılacaklar." dedi.
Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Can ise salım yapılan yerin sülün ve kekliğin yaşam alanına uygun olduğunu kaydederek, şu bilgileri verdi:
"Sülün ve keklik için kayalık olacak, su olacak, biraz bozkır gibi kuru hava olacak. Daha önce burası bakanlığımızın yetkilileri tarafından gezilip tespit edilmiş yerler. Biz de bu tespit edilen yerlere salım yapıyoruz. Keklik ve sülünün böcek popülasyonları konusunda önemli katkıları var. Özellikle kene son zamanlarda Türkiye'de sıkıntılar oluşturuyor. Kene konusunda önemli katkıları var. Hem insanlara hem hayvanlara zararı olan böcekleri yok ediyorlar."