bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Başkan Ömer Ergül Güven Tazeledi

GÜNDEM

Bafra Görme Engelliler Derneğinin dördüncü olağan genel kurulu, bugün saat 14.00’te Belediye Kültür merkezinde yapıldı.

Bafra Görme Engelliler Derneğinin dördüncü olağan genel kurulu, bugün saat 14.00’te Belediye Kültür merkezinde yapıldı.

Dernek Başkanı Ömer Ergül tekrar başkan seçilerek güven tazeledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongrede Divan Kurulu Başkanlığına; Samsun Engelliler Federasyon Başkanı Mehmet Akbulut, Divan Kurulu Üyeliklerine ise; dernek üyelerinden Fatih Uyanık ve Sevda Demiray seçildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam eden genel kurulda Başkan Ömer Ergül dışında Divan Kuruluna yeni yönetim ve denetim listesi sunan olmadı. Tek listeyle seçime gidilen genel kurulda Başkan Ömer Ergül dernek üyelerinin tamamının desteğini alarak yeniden başkan seçildi.

Kongrede bulunan katılımcılara teşekkür eden Başkan Ömer Ergül; “Bizler 11 yıldır Bafra’da engellilerin sesi olmaya devam ediyoruz. Biliyorsunuz ben bu derneğin kurucu üyelerindenim. 11 yıl önce ben buraya nasıl severek gönül vermişsem yine aynı şekilde bütün gayretimi ortaya koyup, canla, başla çalışacak, derneğimizin daha iyi noktalara gelmesi için elimden gelen her türlü desteği yapacağımın bilinmesini istiyorum. Gerek başkanlığım döneminde, gerekse başka görevlerde bulunduğum zamanlarda olsun arkadaşlarımızla beraber çok güzel işler yaptık. Çok şükür bu zamana kadar yaptığımız çalışmaların meyvelerini görüyoruz. Bafra Görme Engelliler Derneği Bafra’da en çok sahada olan ve en çok faaliyet yapan dernekler arasında yer alıyor. Her şeyden önemlisi, Bizler bu derneği kurmadan önce Bafra’da görme engelliler nerdeyse hiç bilinmezdi. Ama sokakta, caddede kısaca şehrin her yerinde artık görme engelli birisiyle karşılaşıyoruz. Elbette bu durum bizi çok mutlu ediyor. Çünkü görme engelliler de toplum içine karışıp, herkes gibi bu hayatın güzelliklerini doyasıya yaşamalı, sosyal hayata ve çalışma hayatına katılarak topluma faydalı bireyler olmalılar. Bu olumlu gelişmelere rağmen yapılan çalışmaları asla yeterli göremeyiz. Çünkü engellilerin eğitim, sağlık, istihdam çevre, sosyal yaşam ve erişilebilirlik konularında hala pek çok sorunları vardır. Ne olursa olsun bizler engelli vatandaşlarımızın yanlarında olmaya devam edecek, karşılaştığı bu zorlukları aşmalarına yardımcı olmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Erişilebilirlik ve toplumsal farkındalık konularında daha fazla bilinç yaratmak için çaba harcayacak, görme engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak için elimizden gelen her türlü çalışmaları yapacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Ömer Ergül’ün yeni yönetim asıl listesinde; “Ömer Ergül, Mustafa Yılmaz, Seyfi Duru, Serkan Haldan, Elif Şen, Kadir Dağlı, Hasan Satılmış” yer aldı.

Yeni yönetim Kurulu görev dağılımı ise en kısa zamanda yapılacak ilk toplantıda belirlenecek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.