bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Ekonomi Ustası, Erhan Usta Samsun’dan Aday

SAMSUN

MHP’nin ekonomi aday adayı Erhan Usta Genel Merkez’e başvurusunu yaptığını ve Samsun’dan adaylığını açıklayacağını bildirdi.

MHP’nin ekonomi aday adayı Erhan Usta Genel Merkez’e başvurusunu yaptığını ve Samsun’dan adaylığını açıklayacağını bildirdi.

 

Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüten ve Müsteşarlık Kararnamesi Köşkte beklerken ani bir kararla istifa ederek MHP’den aday adayı olmak için yola çıkan Usta, 17 Mart 2015 Saat 12.00 Samsun MHP İl Binasında açıklama yapacağını söyledi.

 

Samsun veya Ankara’dan aday gösterilmesini beklemeden Samsun’da bulunan tüm teşkilat ve sivil toplum örgütleri ile tanışma programını düzenleyen Usta, Samsun’da gidilmedik teşkilat bırakmamıştı.

 

Samsun’un Havza ilçesinden olan ve Makroekonomi Uzmanı Usta, AK Parti hükümeti döneminde Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini yürütürken görevinden istifa ederek MHP’den aday adaylığı için çalışmalara başladı. Samsun’da teşkilat gezilerinde sürekli Samsun’dan aday adayı olmak istediğini ve Samsun’a hizmet etmek istediğini belirten Usta Genel Merkez’e giderek Samsun’dan aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi.

 

MHP’nin devleti yönetecek kadrolarla seçime girmesi dikkat çekerken bu kadroların arasında Türkiye ekonomisine yön veren isim Samsun’dan aday adayı oldu. Hükümetin Makroekonomi politikasını idare eden isim olan ve geçmişte Türkiye’nin içinde düştüğü ekonomik krizlerden çıkmasında baş aktörlerden biri olan Usta, Ülkenin geleceğine yön vermek için MHP kadrolarında siyasete girdi. Ağırlıklı olarak ekonomi alanında büyük başarılara imza atan ve bu başarılarını MHP’de devam ettirmek istediğini ifade eden Usta, “Türkiye’nin ekonomik kalkınmasını sağlamak ve gelişmiş ülkeler ligine çıkarmak için bir siyasetçi olarak çalışmak üzere aday adayı oldum. 17 Mart 2015 Salı günü saat 12.00’de MHP Samsun İl binasında adaylığımı açıklayacağım ve Türkiye ekonomisine ilişkin genel bir değerlendirmede bulunacağım” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.