bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

O İlçelerde Oylar Yeniden Sayılıyor!

SAMSUN

Genel seçim sonuçları Türkiye'nin dört bir tarafında belli olmasına rağmen Samsun'da AK Parti ve MHP arasında yaşanan 'milletvekili kim olacak?' krizi tırmanıyor.

Genel seçim sonuçları Türkiye'nin dört bir tarafında belli olmasına rağmen Samsun'da AK Parti ve MHP arasında yaşanan 'milletvekili kim olacak?' krizi tırmanıyor.

 

AK Parti ve MHP Samsun'da hareketli saatler yaşanıyor. Samsun'da 6. vekili çok az br oy farkıyla kaçıran AK Parti Samsun il teşkilatı konuyu yargıya taşıdı.

 

İTİRAZLAR KABUL EDİLDİ

Samsun'da dün ve bugün seçim sonuçlarına itiraz eden AK Parti İl Başkanlığının itirazları Kavak, Salıpazarı, Çarşamba ve Terme'de kabul edilirken, Ladik ve Havza'da reddedildi. İlkadım ve Canik ilçelerinde ise sandıkların yeniden saylıp sayılmayacağı yarın karara bağlanacak. AK Parti'nin yaptığı itirazda Samsun'da 18 bin geçersiz oyun oluştuğu ve bu sayının çok yüksek olduğu gerekçesiyle itirazların bu yönde yapıldığı belirtilirken, MHP Samsun İl Başkanlığı ise seçim sonuçlarının MHP lehine sonuçlandığı ve itiraz edilen sandıklarda MHP oylarının daha arttığı söylendi.

 

SON VEKİL KİMİN OLACAK?

AK Parti 6.Sıra Milletvekili Adayı Kamuran Özden ve MHP 2. Sıra Milletvekili Adayı Hüseyin Edis arasında yaşanan seçim yarışının sonucunu hakim kararının belirleyeceği yarışta, MHP il Başkanı Ömer Süslü, sandıkta galip gelemeyen zihniyetin masa başında kazanmak istediği seçimleri sıkı bir şekilde takip ettiklerini ve itirazların sonucu değiştimeyeceğini söyledi. Süslü;'Bunun adı pişmiş aşa su katmaktır.' dedi. AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel ise yurt dışından gelen oylar ve geçersiz oyların sayılmasıyla birlikte 6. vekilin AK Parti'nin olacağını belirtti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.