Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi bünyesinde bulunan Fotoğrafçılık Topluluğu ile Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü içerisinde yer alan öğrenci topluluklarının, Üniversite ve Çarşamba Belediyesi iş birliğiyle düzenlendiği “Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü 2. Geleneksel Tanıtım Etkinliği” yoğun katılımla başladı.
Düzenlenen Etkinliğe; Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, İletişim Fakültesi Dekanı Onur Bekiroğlu, fakültelerin dekan yardımcıları, bölüm başkanları, akademisyenler, idari personeller, öğrenci toplulukları ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Fotoğrafçılık Topluluğu Başkanı Miraç Şentürk, “Bugün burada hepimizi bir araya getiren bu etkinlikte, bizleri yalnız bırakmadığınız için şahsım ve topluluğum adına hepinize sonsuz şükranlarımı sunarım. Fotoğrafçılık Topluluğunu kuran ve bugünlere gelmesinde ilk adımı atan kurucu başkanımız Çiğdem Dönmez’e, kuruluş dönemimizde akademik danışmanlık görevini üstlenen hocamız Doç. Dr. Ahmet Oktan’a ve bu etkinliğimizin birincisinin hayata geçmesine vesile olan önceki dönem başkanımız Şulenur Yazar’a teşekkürlerimi sunuyorum. Fotoğrafçılık Topluluğu olarak Üniversite ve Çarşamba’ya katkı sağlayabileceğimiz her alanda tüm gayretimiz ve çabamızla çalışacağımızın altını çizmek isterim. Bizleri, yaptığımız her etkinlikte destekleyen ve katkılarını sunan Rektörümüz Prof. Dr. Yavuz Ünal’a, Belediye Başkanımız Av. Halit Doğan’a ve Dekan Hocamız Prof. Dr. Onur Bekiroğlu’na ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Konuşmama son vermeden önce birinci ve ikinci etkinliğin gerçekleşmesinde kamu kurum ve kuruluşlarıyla iletişimizi sağlayan ve şahsımın kişisel gelişimine yılmadan katkı sağlayan Öğr. Gör Onur Şen ile Fotoğrafçılık Topluluğu akademik danışmanı Öğr. Gör. Okan Karakoca’ya ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
Rektör Yardımcısı Eren: “11 kampüsün içeresindeki en müreffeh kampüs”
Çarşamba’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, “Çarşamba’da bulunmak her seferinde bana farklı bir motivasyon katıyor. Üniversitemiz bünyesinde yer alan 11 kampüs içerisinde hem donanım olarak hem de çalışma arkadaşlarımızın uyumu ve öğrencilerimizin sahiplenmesi bakımından, Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsünün ayrı bir noktada olduğunu belirtmeliyim. Ayrıca kampüsün bu seviyelere gelmesinde Çarşamba Belediyesinin ve yerel yönetimdeki bütün ekibin katkıları bulunuyor. Dayanışma ve sahiplenmenin neticesinde 11 kampüs içeresindeki en müreffeh ve en istikrarlı kampüsün, Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü olduğunu açıkça görebiliyoruz. Bu başarının elde edilmesinde emeği geçen tüm akademisyenlerimize, idari personellerimize ve Çarşambalılara yürekten teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“Türkiye’deki üniversiteler arasında beşinci sıradayız”
Konuşmasında öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Prof. Dr. Eren, “Liderliğin mektebi birinci sınıftan itibaren girişimciliğiniz ve yanınızda beraber yürüdüğünüz arkadaşlardır. Beraber yürüdüğünüz arkadaşlar ne kadar kaliteli ise başarılara ulaşmanız o kadar kolay olacaktır. Bugün burada olan öğrencilerimizin, gelecekte dünyada ve Türkiye’de ismini duyuracaklarına inanıyorum. Üniversitemizin öğrencileri her alanda kendilerinden söz ettiriyor, ortaya birçok proje koyuyor. TÜBİTAK’ın düzenlemiş olduğu “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri” kapsamında öğrencilerimizin ortaya koyduğu 114 proje ile Türkiye’deki üniversiteler arasında beşinci sıradayız. Sizlerin gerçekleştireceği her projeye rektörlüğümüzce elimizden gelen katkıyı vermeyi görev bilinci olarak görüyoruz.” şeklinde konuştu.
Kaymakam Doç. Dr. Şükrü Yıldırım: “İletişim Fakültesi, Çarşamba ile bütünleşmiş bir fakülte”
İletişim Fakültesi ve öğrencilerinin ilçeyi sahiplendiğinin altını çizen Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, “Çarşamba’da yaklaşık beş yıldır görev yapıyorum. Bu süre içerisinde ilçemizde güzel gelişmeler oldu. Çarşamba’daki en büyük eksiklerden birisi kütüphaneydi. İlçe kütüphanesi bulunmasına rağmen öğrencilerimize yeterli gelmiyordu. Hükûmet Konağının bodrum katında hizmet vermeye çalışıyordu. Cumhuriyetimizin 100. yılında geniş kapsamlı ve AVM konseptinde bir kütüphaneyi ilçemize kazandırdık. Öğrencilerimize, ilçemizde daha fazla katkı sağlayabilmek adına Teknopark ile bir iş birliğimiz olacak. Bu iş birliğiyle sizlerin girişimcilik yönüne katkı sağlamayı hedefliyoruz. Ben özellikle Fotoğrafçılık Topluluğu başkanına teşekkür ediyorum. İletişim Fakültesi Çarşamba ile bütünleşmiş bir fakülte. Diğer fakültelerimiz de öyle ancak İletişim Fakültesi bu konuda bir adım önde. Öyle ki İletişim Fakültesi öğrencileri, Çarşamba ile iç içe yaşayarak projelerini gerçekleştiriyor. Bizler de ilçemizin bütün imkânları kapsamında onlara her zaman destek olmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kaydetti.
Etkinlikte, Fotoğrafçılık Topluluğunun “Geçmişten Günümüze OMÜ Foto” ve Gazetecilik Topluğunun “Dönemin Basınında Cumhuriyet” sergisinin açılışını gerçekleştiren protokol ve katılımcılar, alanda bulunan öğrenci topluluklarının stantlarını da ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.
3 Kasım 2023 Cuma günü sona erecek etkinlik kapsamında çeşitli spor müsabakaları, sanat tasarım etkinlikleri gibi birçok faaliyet gerçekleştirilecek.