Samsun’da suda boğulma olayları ve orman yangınlarına karşı alınan tedbirler gözden geçirilerek, alınması gereken ilave tedbirlerin değerlendirildi.
Samsun genelinde muhtemel suda boğulma olayları ve orman yangınlarına karşı alınan tedbirler gözden geçirilerek, alınması gereken ilave tedbirlerin değerlendirildiği toplantı, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın başkanlığında, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları ve kolluk birimlerimizin yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Samsun Valiliğinden konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada; “Ormanlarımızda kasıtlı-kasıtsız meydana gelen yangınların ekonomik yönden kayıplara sebep olmasının yanında ekolojik denge üzerinde de olumsuz etkiler meydana getirdiğini ve bunun da hepimizi derinden yaraladığını belirten Sayın Valimiz, bu konuda özellikle yüksek risk taşıyan bölgelerimiz başta olmak üzere gerekli tedbirlerin tüm kurumlarımızın iş birliğinde alındığını belirtti.
Bu kapsamda, 31 Ekim 2022 tarihine kadar tescilli piknik ile mesire alanları haricindeki ormanlarda ateşli piknik yapmanın, motorlu taşıt kullanmanın, dolaşmanın ve kamp yapmanın yasaklandığını, ayrıca anız ve bahçe artıklarının toplanarak yakılmasının da yasaklandığını hatırlatarak, vatandaşlarımıza da alınan bu tedbirlere hassasiyetle riayet etmeleri çağrısında bulunan Sayın Valimiz, orman yangınlarına karışı tüm kolluk birimlerince düzenli şekilde devriye faaliyetlerinin yapıldığını belirterek, yine muhtarlar tarafından kırsal bölgelerde gerekli uyarı ve kontrollerin yapılmakta olduğunu söyledi.
Yaz aylarında hem ilimizden hem de çevre illerden gelen çok sayıda vatandaşımızın Samsun sahilinde denize girdiğini, meydana gelebilecek boğulma olaylarına karşı herkesin çok dikkatli olması ve sadece yüzme alanı olarak belirlenen yerlerin kullanılması gerektiğini ifade eden Sayın Valimiz, ilimizde yoğun olarak görülen çeken akıntı sebebiyle meydana gelen boğulma olaylarının hepimizi üzdüğünü belirterek, bu konuda hem kurumlarımız hem de belediyelerimiz tarafından tedbir ve önlemler alınıyor olmakla birlikte vatandaşlarımıza da sorumluluklar düştüğünü ve herkesin kendi tedbirlerini de almasının büyük önem arz ettiğini yineledi.
Sayın Valimiz, vatandaşlarımızdan özellikle çeken akıntının ne olduğu ve karşılaşılması durumunda nasıl davranılması gerektiğiyle ilgili bilgi sahibi olmalarını, işaret/ikaz levhalarına mutlak surette uymalarını ve can kurtaran bulunan bölgeleri kullanmalarını istedi.
Mülki İdare Amirleri olarak ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ şiarıyla hareket ederek milletimize hizmet etmekle yükümlü olduklarını vurgulayan Sayın Valimiz, vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm bulabilmek ve vatandaş-devlet bütünleşmesini daha da pekiştirmek amacıyla tüm kaymakamlarımızdan kırsal mahalle ziyaretlerine azami hassasiyet göstermelerini ve vatandaşlarımız tarafından dile getirilen talep/şikâyetleri imkanlar dahilinde ivedilikle sonuçlandırmalarını istedi.
Düğün, nişan ve benzeri etkinliklerde silah kullanımının önüne geçmek için tüm kolluk kuvvetlerimiz tarafından yürütülen denetimler ve bilgilendirme çalışmalarının kesintisiz devam ettiğini belirterek, doğrudan veya yorgun mermi isabeti nedeniyle genç çiftlerimizin en mutlu günlerinin en kötü günlerinden birisi haline gelmemesi için tüm vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya ve mutluluğa kurşun sıkmamaya davet eden Sayın Valimiz, bu etkinliklerde ateşli silahlarla havaya ateş açılması durumunda sorumlular hakkında adli veya idari işlem yapılacağına bir kez daha dikkat çekerek, bu mücadelede mahalle muhtarlarımıza da önemli sorumluluklar düştüğünü söyledi” ifadelerine yer verildi.