bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Yakakent’te Organik Gübre Teslim Töreni Yapıldı

SAMSUN

Samsun’un Yakakent ilçesinde ‘Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi’ kapsamında katı gübre dağıtımı yapıldı.

Samsun’un Yakakent ilçesinde ‘Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi’ kapsamında katı gübre dağıtımı yapıldı.

Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Bakanlığımız BÜGEM’in 2023 Yılı Yatırım Programı çerçevesinde ‘Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi’ kapsamında Yakakent İlçemiz Büyükkırık ve Sarıgöl Mahalleleri’nde katı gübre dağıtımı yapılmıştır. ‘Gelecek Nesilleri Sağlıkla Beslemeli Projesi’ kapsamında, 1300 yıllık kadim tarihi olan ata tohumu kavılca buğday yetiştiriciliğini destekleme amaçlı, organik bitkisel üretim yapan veya yeni başlayacak olan üreticilere dağıtılmak üzere hibe katı organik gübre dağıtımı planlanmıştır.

Proje kapsamında Büyükkırık ve Sarıgöl Mahalleleri’nde, 582 dekar alanda kavılca buğday yetiştiriciliği yapan veya yapacak olan 23 üreticiye dekar başına yaklaşık 50 kg olmak üzere toplamda 28.000 kg katı organik gübre dağıtılacak olup; uygulanan proje ile Yakakent çiftçisine 296.800 TL değerinde girdi katkısı sağlanması beklenmektedir” ifadeleri kullanıdı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.