bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Filede Olimpiyat Altını Da Geldi

SPOR

Üst üste önce Avrupa, sonra da Dünya şampiyonu olan Türkiye İşitme Engelliler Voleybol Milli Takımı, Ukraynayı 3-0 yenerek olimpiyat altınına da kavuştu

SAMSUN HABER - Üst üste önce Avrupa, sonra da Dünya şampiyonu olan Türkiye İşitme Engelliler Voleybol Milli Takımı, Ukraynayı 3-0 yenerek olimpiyat altınına da kavuştu

Samsun'un ev sahipliğinde düzenlenen 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda olimpiyat altınına kavuşan Erkek Voleybol Milli Takımı, daha önce 2015’te Paris’te Avrupa, 2016’da Washington’da dünya şampiyonluğunu yaşamıştı.

Final günü olan 28 Temmuz’da Olimpiyat Köyü’nde öğle yemeklerini yedikten sonra takım otobüsüyle karşılaşmanın yapılacağı İlkadım Mustafa Dağıstanlı Kapalı Spor Salonu'na giden milliler bu maçtan da galip geleceklerinden son derece emindi.

“MADALYA YOLUNDA EMİNDİK”

7 yıldır takımı çalıştıran Başantrenör Osman Çarkçı ve teknik ekip, soyunma odasında teknik toplantı yaptı. Toplantıdan sonra açıklamalarda bulunan ve madalya yolunda emin olduklarını belirten Çarkçı, “Kendi ülkemizde, kendi insanımızın önünde ve kendi bayrağımızın altında en güzel bir şekilde sonuç almaya çalışacağız. Bu bir final maçıdır. Her şey olabilir ama biz galip geleceğimizin inancındayız” dedi.

Maça bu özgüvenle çıkan milliler, Ukrayna karşısında 25-22, 25-21 ve 25-23'lük üç sette sonuca gitti ve Avrupa ile dünya şampiyonu unvanlarının yanına bir de olimpiyat şampiyonluğunu ekledi.

“TAKIM ÇOK İYİ GİTTİ”

Mücadelenin ardından altın madalya sevincini takımla, idarecilerle ve Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nu tıklık tıklım dolduran 2 binin üzerinde seyirciyle kutlayan Çarkçı, “Takım çok iyi gitti. Altın madalyaya kavuştuk. Bizim bir tane madalyamız eksikti. Şimdi ise Avrupa, dünya ve olimpiyat altınını aldık. Artık sonuna geldik. Bize destek olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Takımın kaptanı Cevat Şimşek ise 2015’te elde ettikleri Avrupa şampiyonluğu öncesi uzun yıllar boyunca Ukrayna’nın voleybol sahnesini domine ettiğini hatırlatarak, “Ama biz kendimize yüzde yüz güvendik. Onları set kaybetmeden yendik. Avrupa şampiyonluğu, dünya şampiyonluğu ve şimdi de Olimpiyat şampiyonluğu... Üç yılda üç şampiyonluk gördük. Bu harika. Çok mutluyuz” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.