15 Temmuz'da Bafra Yine Kenetlendi

Bafra 15 Temmuz’da Yine Tek Yürek, Tek Bilek Oldu

GÜNDEM 16.07.2024, 23:24 16.07.2024, 23:28 H. Eren
15 Temmuz'da Bafra Yine Kenetlendi

Bafra ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi. Sabah saatlerinde şehitlik ziyareti ile başlayan etkinlikler, Bafra Çarşı Camiinde yapılan mevlid-i şerif ile devam etti.

Akşam saatlerinde ise Cumhuriyet Meydanı'nda mehter eşliğinde başlayan Demokrasi ve Milli Birlik Günü yürüyüşüne  çok sayıda Bafralı katıldı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç yaptığı konuşmada,

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü vesilesiyle yine kenetlendiğimiz bu anlamlı gecede sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Bu gece Milletimizin bu Demokrasi zaferini kutlamak; kalpleri iman ve ülke sevgisiyle dolu olarak vatan, millet, bayrak, istiklal ve diğer bütün mukaddes değerleri uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha yâd etmek ve kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz… Eşine az rastlanır bir direnişe şahit olmanın gururunu yeniden yaşıyoruz.

Tarihimiz boyunca kazandığımız her zaferin arkasında bir fedakârlık vardır.

Kurtuluş savaşımızda evladını koruyan örtüyü, ıslanıp bozulmasın diye top mermisinin üzerine örten, ağır kış şartlarında evladı ile birlikte donarak şehit olan Şerife Bacı’nın fedakârlığı asil Türk milletinin kanına işlemiş; aynı cesaret ve özveri örneği 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimine karşı da gösterilmiştir.

Fethullahçı terör örgütü tarafından yapılan hain darbe girişimi karşısında halkımız sokaklara, meydanlara inerek, havalimanlarını doldurarak namluların, tankların, karşısına dikilerek bu talihsiz ve menfur girişimi engellemiştir.

Kimi namlunun ucunda gençliğini bıraktı, kimi arkasında gözü yaşlı ama mağrur bir eş, bir baba ve bir çocuk. Kimi hayatının her dakikasını birlikte geçirdiği kardeşiyle şehadet şerbetini içti.

Atalarımızdan miras kalan bir anlayış içerisinde özgürlüğümüzün kıymetini daha çok bilmeli; ezanlarımızı susturtmamak, bayrağımızı indirtmemek, vatanımızı korumak, devletimize sahip çıkmak için daha kararlı hareket etmeliyiz.

Bilinmelidir ki dinini, dilini, milliyetini, vatanını, devletini bilmeyen her çocuk terör örgütlerinin potansiyel hedefidir. Bizler bir daha 15 Temmuzlar yaşamamak için bu bilinçle hem ilmiyle hem gönlüyle geleceğine yürüyen nesiller yetiştirmeliyiz.

Bugün; milletimizin tarihinde unutulmayacak, unutulmaması gereken, unutturmayacağımız bir günün yıldönümü. 15 Temmuz sadece Türkiye tarihinde değil, dünya demokrasi tarihinde de yerini alan şerefli bir direniş örneğidir. Kapkara bir geceden aydınlık bir sabaha uyanışımızdır.

Milletimiz o gece ayağa kalkarak sokağa çıktı ve sinsi duvarları, surları yıktı geçti.

Bugün, ihanetin ve aynı gün gelen kurtuluşun, yeniden dirilişin yıl dönümüdür.

Bugün, milletin cesareti, kararlılığı ile vatanını savunmasının, iradesine sahip çıkmasının, ihanete karşı topyekûn direnişinin yıl dönümüdür.

Bu felaket tablosuna karşın milletimiz devletine, devletimiz de milletine sahip çıkmış, elhamdülillah elbirliğiyle bu kara geceyi aydınlık bir sabaha çevirmişlerdir. Tüm dünya bir kez daha Türk Milletinin sarsılmaz imanını, birbirine kenetlenişini ve kolay lokma olmadığını idrak etmiştir.

Bugün, milletin devletiyle bir olup, bütün olup şerefli diriliş destanını yazdığı günün yıldönümüdür. Bugün bizim onur günümüzdür.

O gün diriliş onurunu bize yaşatan 15 Temmuz şehitlerimizi ve gazilerimizi, emanet ettikleri destanı da asla unutmayacağız.

Milletimiz, tıpkı Çanakkale savaşında, kurtuluş savaşında olduğu gibi 15 Temmuz gecesi de tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuş; Türk milletinin iradesini, vatanını, devletini çiğnetmeyeceğini, düşmana ve hainlere yem etmeyeceğini göstermiştir.

Millet demokrasiyi, cumhuriyeti, varlığını ve geleceğini, iradesini Fetöcü hainlere ve patronlarına çiğnetmemiştir.

40 yıldır ülkenin kurumlarına sızmış Fetöcü hainler acımasız birer katil, birer haşhaşi olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ve doğrudan vatandaşlarımıza hain saldırıda bulundular.

Milletimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, her kesimiyle bir bütün olarak bu ihanetin karşısında durmuş, bir kez daha, canı pahasına, inancına, ülkesine, devletine, demokrasisine, geleceğine ve egemenliğine sahip çıkmıştır.

Ülkemiz böyle sinsi ve kapsamlı bir darbe ve işgal girişim karşısında bile yolundan şaşmamış, milli hedeflerinden uzaklaşmamış, irtifa kaybetmemiş, kendi kararlarını kendi veren ve uygulayan güçlü ve bağımsız bir ülke olarak yoluna devam etmiş; ellerini ovuşturanların heveslerini kursaklarında bırakmıştır.

Fetö, planlı ve sinsi bir şekilde milletin dini hassasiyetlerini istismar etmiştir. Devletin içinde sinsice ve sabırla kümelenmiş; kandırdığı ve hipnoz ettiği teröristleri eliyle 15 Temmuz gecesi vatandaşımızı şehit etmiş, yaralamış, sakat bırakmıştır…

Kurtuluş Savaşı’nda nene Hatun’u, Maraşlı Sütçü İmam’ı, İzmir’i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin’i çıkaran bu bereketli topraklar; 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir’i, henüz 15’ inde olan Halil İbrahim Yıldırım’ı, Engin Tilbaç’ı da bağrından çıkarmıştır.

Bu coğrafyada var olabilmenin, güçlü ve müreffeh olabilmenin temel şartı; birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi korumaktır.

Bizler bu ruhu kaybetmediğimiz sürece ve bizden sonraki neslimize de en güzel şekilde aktarabildiğimiz takdirde; hiçbir hain, emeline ulaşamayacak ve bu cennet vatanda hür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

Aynı gece Türkiye’nin yerle yeksan olması için ellerini ovuşturarak bekleyen düşmanlarımız ise ertesi güne bundan sonra işlerinin çok daha zor olduğunu görmenin kahrıyla uyanmışlardır.

Türk milletinin tarihinin her döneminde hem içeriden hem dışarıdan hain odakların hedefinde olmuştur. Ancak tarih ihanet şebekelerini değil, büyük Türk Milletinin kahramanlıklarını yazmıştır.

Bu cennet vatanın kahraman evlatları, bütün terör örgütlerine karşı mücadelesini artan bir kararlılıkla her daim sürdürecektir.

15 Temmuz, çocuğunu evde bırakıp demokrasi mücadelesine katılan annenin zaferidir.

15 Temmuz, ölmekten değil, abdestsiz ölmekten korkup süs havuzlarından abdest alıp kurşuna koşan halkımızın zaferidir.

15 Temmuz şehit düşerken, bayrağımızı elinden düşürmeyenlerin zaferidir.

15 Temmuz halka “Korku asla! Allah bizimle beraberdir hep beraber meydanlara”  diyenlerin zaferidir.

Halkımızı meydanlara davet eden Sayın Cumhurbaşkanımızın zaferidir.

Bu zafer Türk milletinin zaferidir.

15 Temmuz'un yıldönümünde bizlere istiklalimizi ve istikbalimizi sağlayan 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, gazilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.’ İfadelerini kullandı.

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen  konuşmasında  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı,15 Temmuz 2016 tarihinde hain FETÖ terör örgütü tarafından yapılmak istenen darbe girişiminin sekizinci yıldönümünde, bu girişimi bir kez daha nefretle kınıyor ve lanetliyorum.15 Temmuz, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, milletimizin azim ve kararlılığının, milli birlik ve beraberliğinin bütün dünyaya bir kez daha gösterildiği bir tarih, dünya toplumlarına ve devletlerine ders veren bir destandır. Herkes gördü ki,  asil kanlarıyla suladıkları  bu vatan toprağının bir karışını bile hainlere teslim etmeyen ve demokrasiye göz diken kanlı ellerin hâkimiyetine girmeyen Türk Milleti,  büyük ve asil bir millettir. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de bu gibi hain girişimler yaşanacaktır. Bu nedenle, şanlı tarihimizden ders alarak, suretleri değişen fakat amaçları aynı olan ihanet şebekelerine en güzel cevabı, yaşananları unutmadan, rehavete kapılmadan, vatanımızı en iyi şekilde muhafaza ve müdafaa etmeye kendimizi adayarak sağlayacağız. Birlik ve beraberlik ruhumuzu her daim diri tutacak ve buna kast edenlere müsaade etmeyeceğiz. Bu duygular ve hissiyat içinde, başta 15 Temmuz gecesi vatanımız için şehit olan tüm canlarımız olmak üzere vatan uğruna hayatını veren tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla yâd ediyor, bizlere emanet olan şehit ailelerimize başsağlığı diliyorum. Gazi olan tüm vatandaşlarımıza sağlıklı, huzurlu bir ömür diliyorum.’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması canlı yayınla hep birlikte dinlendi.

Bafra ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programında günün anlamına özel şiirler, sinevizyon gösterileri,15 Temmuz fotoğraf sergisi ziyareti,Şehitlerimiz için okunan Kur’an-ı Kerim ve dualar ve ilahilerle devam etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programında 15 Temmuz temalı şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar (0)
banner810
17
az bulutlu
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Fenerbahçe 4 10
2. Galatasaray 3 9
3. Beşiktaş 3 9
4. Eyüpspor 4 8
5. Başakşehir 3 7
6. Göztepe 4 6
7. Samsunspor 3 6
8. Kasımpasa 4 5
9. Konyaspor 4 4
10. Sivasspor 4 4
11. Antalyaspor 4 4
12. Rizespor 4 4
13. Gaziantep FK 2 3
14. Bodrumspor 4 3
15. Trabzonspor 2 2
16. Alanyaspor 4 2
17. Kayserispor 2 1
18. Hatayspor 4 1
19. A.Demirspor 4 1
Takımlar O P
1. Igdir FK 4 10
2. İstanbulspor 4 9
3. Kocaelispor 4 9
4. Ümraniye 4 7
5. Bandırmaspor 4 7
6. Erzurumspor 4 6
7. Pendikspor 4 6
8. Ankaragücü 4 6
9. Şanlıurfaspor 4 6
10. Amed Sportif 4 5
11. Manisa FK 4 5
12. Boluspor 4 5
13. Gençlerbirliği 4 5
14. Keçiörengücü 4 5
15. Sakaryaspor 4 4
16. Adanaspor 4 4
17. Karagümrük 4 3
18. Ahlatçı Çorum FK 4 3
19. Esenler Erokspor 3 0
20. Yeni Malatyaspor 3 0
Takımlar O P
1. M.City 3 9
2. Liverpool 3 9
3. Brighton 3 7
4. Arsenal 3 7
5. Newcastle 3 7
6. Brentford 3 6
7. Aston Villa 3 6
8. Bournemouth 3 5
9. Nottingham Forest 3 5
10. Tottenham 3 4
11. Chelsea 3 4
12. Fulham 3 4
13. West Ham United 3 3
14. M. United 3 3
15. Leicester City 3 1
16. Crystal Palace 3 1
17. Ipswich Town 3 1
18. Wolves 3 1
19. Southampton 3 0
20. Everton 3 0
Takımlar O P
1. Barcelona 4 12
2. Real Madrid 4 8
3. Atletico Madrid 4 8
4. Villarreal 4 8
5. Girona 4 7
6. Deportivo Alaves 4 7
7. Osasuna 4 7
8. Celta Vigo 4 6
9. Leganes 4 5
10. Mallorca 4 5
11. Rayo Vallecano 4 4
12. Athletic Bilbao 4 4
13. Real Sociedad 4 4
14. Espanyol 4 4
15. Real Valladolid 4 4
16. Getafe 3 3
17. Real Betis 3 2
18. Las Palmas 4 2
19. Sevilla 4 2
20. Valencia 4 1