Samsun 24. Dönem MHP Milletvekili Cemalettin Şimşek Genel Merkezden gelen Partisinden ihraç talebi ile ilgili konuştu.
Anayasa Değişikliği Platformu Grubu kurarak Anayasa Değişikliğine “Hayır” diyerek ve bu konu ile ilgili izinsiz açıklama ve beyanat verdiği gerekçesi ile partisinden ihracı istenen Cemalettin Şimşek Samsun`da bir basın toplantısı düzenledi.
Düzenlediği basın toplantısında konuşan Şimşek; “Milliyetçi Hareket Partisi genel merkez delegeleri siyasi partiler kanunu ve parti tüzüğüne uygun olarak gerekli sayının çok üstünde imza ile olağanüstü kongre talebinde bulunmuştur. Fakat Genel Merkez hiçbir gerekçe göstermeksizin her türlü hukuksuzlukta yapılarak, bu kongreyi yaptırtmamıştır. Birçok Milliyetçi Hareket Partili gibi bizde buna karşı çıktığımız için Milliyetçi Hareket Partisinden kesin ihraç istemiyle hakkımda soruşturma başlatılmıştır. Şimdi bu ihraç talebini sizin ile paylaşıyorum. “MHP Samsun İl Disiplin Kurulunun 23.09.2017 tarihinde yapılan toplantısında parti tüzüğünün 78/4 maddesinin (C,E,H)bentlerine aykırı hareket ettiğim gerekçesi ile kesin çıkarma işlemi yapılmak üzere savunmam istenmiştir. Bunlara ise hayır çalışmalarına katılmam yetkisiz demeç vermem, partinin birlik ve beraberliğini bozmam, üye olmak hakkımı kötüye kullanmam gibi deliller gösterilmiştir. Şahsımın bugünkü Milliyetçi Hareket Partisi yöneticilerine muhalif olduğu bir vakıadır. Ancak ilgili maddeler ileri sürülerek Milliyetçi Hareket Partisi parti tüzüğüne aykırı hareket ettiğim gerçekleri yansıtmamaktadır. Benim 16 Nisan`da anayasa değişikliğine karşı çıkmış olmam parti tüzüğüne aykırı değildir. Aksine yapmış olduğum çalışma “Milliyetçi Hareket Partisi Parlamenter sistemden yanadır” ibaresine aykırı olmadığı gibi tam bir uyumluluk göstermektedir. Buna rağmen bu soruşturma ile ilgili bir savunma yapmadım ve yapmayacağımı da bildirmek isterim. Savunma yapmam 2016 yılıda siyasi partiler kanunu ve Milliyetçi Hareket Partisi parti tüzüğüne uygun olarak 543 genel merkez delegesinin müracaatlarını geri çeviren ve genel kongrenin toplanmasını hukuksuz olarak engelleyen genel merkez yöneticilerinin tartışmalı olan meşruiyetini kabul etmem anlamına gelecektir. Dik başlı insanlar adamın adamı olmazlar. Onlar davanın adamı olurlar Esasen dava denilen şey ortak düşüncelerin bir yerde buluşmasından ibarettir” ifadelerini kullandı.
Sonuç olarak şahsım Milliyetçi Hareket Partisinden istifa etmiyorum. Kendilerini partinin sahibi olarak görenler bizi parti dışına itiyorlar. Ancak bizler bu ülke böyle bir durumda iken ona, ne halin varsa gör diyebilecek bir durumda değiliz. Bundan önce olduğu gibi bir vatansever Türk Milliyetçisi olarak bundan sonra da sorumluluk bilinci ile hareket edeceğimizden ve bu ülke için elimizden geleni üzerimize düşen görevi yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır” şeklinde konuştu.